Data: 2001-05-19 16:47:57
Temat: Re: ryz na sypko?
Od: "Jacek P. Urbanowicz" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Od kilku juz lat robie w mikrofalowce.
Jesli nie masz takiej z programem do ryzu, to
1 1/2 razy tyle wody co ryzu, posolic,
dodac odrobine masla (lub nie), doprowadzic
do wrzenia na najwyzszej mocy. Przelaczyc na
ok. 150-180W i ok. 20 minut.
Nie ma przwa sie nie udac.
pzdr.
Jacek
Użytkownik "wilu007" <w...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9e5b9f$48m$3@news.onet.pl...
> Drodzy grupowicze,
> Pomozcie, jak ugotowac/usmazyc/udusic ryz aby byl taki fajny jak np
w sieci
> restauracji "Sphinx"? Typowy przepis ryzu na sypko sie nie sprawdza.
> Prubowalem juz roznych metod: najpierw podgotowac pozniej podsmazyc
na
> patelce, probowalem odwrotnie: najpierw smazenie pozniej gotowanie i
tez nie
> wychodzi. Cos robie nie tak, ale nie wiem co.
> Pomozcie,Pliiiiiiiiiiiiis
> Wojtekmailto:w...@p...onet.pl
>
>
|