Data: 2006-04-21 12:33:49
Temat: Re: ryż - podstawa zdrowej kuchni
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1.org.pl Member napisał(a) 21/04/2006 13:43:
> oto zamieszczam przepis jak zrobić ryż zmacznie i łatwo (wiele ludzi
> nie zna tego sposobu, dlatego też nie ma 100% przyjemności z jedzenia
> ryżu)
Ja gotuję według japońskiego sposobu, oczywiście wyszperanego na grupie, i
bardzo sobie chwalę.
> oto więc przedstawiam przepis który znalazłem w książce
> "kuchnia kryszny"
Mam tę książeczkę i faktycznie jest tam sporo ciekawych przepisów, jak się
przymknie oko na różne dziwne duchowe komentarze do nich :-)
> serdecznie pozdrawiam i życzę smacznej konsumpcji w domowym zaciszu,
> aha moje ulubione ryże to oczywiście brązowy, który lepiej działa
> (ale dłużej się gotuje) = uwaga przy takiej samej proporcji wody, no
> i basami (drobne smaczne ziarenka)
Chyba basmati? Albo jestem cienka w odmianach ryżu... Ja najbardziej lubię
jaśminowy :-)
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|