Data: 2006-04-21 13:56:36
Temat: Re: ryz - podstawa zdrowej kuchni
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "1.org.pl Member" <3...@g...com> napisal w wiadomosci
news:1145626448.769986.68610@j33g2000cwa.googlegroup
s.com...
"notujaca" <n...@g...pl> wrote in message
>Szybki sposób - gruba patelnia z gruba pokrywa, rozgrzac olej
>slonecznikowy,
>wsypac odpowiednia ilosc ryzu, lekko zrumienic mieszajac. Osobno zagotowac
>wode dodajac Warzywko firmy Kamis do smaku, zalac ryz, przykryc, postawic
>na
>malym palniku, po chwili ryz bedzie sypki i al dente... zastosowac dowolne
>miesko z planu na dany dzien surówke lub co kto tam ma...
ryz z miesem sie nie jada
ile to jest odpowiednia ilosc?
===
Odpowiednia ilosc to taka, jaka zjesz.
Ryzu z miesem sie nie jada, to fakt. Ryz z miesem sie pochlania w wielkich
ilosciach. Poza piatkiem, oczywiscie. Ale na piatki mozna wchlonac ryz z
rybka.
DJD
|