Data: 2006-04-21 13:58:24
Temat: Re: ryz - podstawa zdrowej kuchni
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:e2ao8e$n6i$1@news.onet.pl...
> Uzytkownik "1.org.pl Member" <3...@g...com> napisal w wiadomosci
> news:1145626448.769986.68610@j33g2000cwa.googlegroup
s.com...
> "notujaca" <n...@g...pl> wrote in message
>
>
>>Szybki sposób - gruba patelnia z gruba pokrywa, rozgrzac olej
>>slonecznikowy,
>>wsypac odpowiednia ilosc ryzu, lekko zrumienic mieszajac. Osobno zagotowac
>>wode dodajac Warzywko firmy Kamis do smaku, zalac ryz, przykryc, postawic
>>na
>>malym palniku, po chwili ryz bedzie sypki i al dente... zastosowac dowolne
>>miesko z planu na dany dzien surówke lub co kto tam ma...
>
> ryz z miesem sie nie jada
> ile to jest odpowiednia ilosc?
>
> ===
>
> Odpowiednia ilosc to taka, jaka zjesz.
>
> Ryzu z miesem sie nie jada, to fakt. Ryz z miesem sie pochlania w wielkich
> ilosciach. Poza piatkiem, oczywiscie. Ale na piatki mozna wchlonac ryz z
> rybka.
>
> DJD
Dokładnie! A wersja "lajt" nazywa się pilaw...
|