Data: 2006-01-24 15:21:27
Temat: Re: ser
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Paweł" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dr5dh1$15i$1@news.onet.pl...
> czy ktos kiedys probowal zrobic domowym sposobem ser dojrzewajacy ( na
> sposob tych francuskich)? ja probowalem ,zsiadle mleko trzymalem w
pojemniku
> z dziurkami (zeby serwatka sciekala) przez 2 tyg w chlodnej ale suchej
> piwnicy, smak i zapach byl ok ale bardzo zredukowala sie objetosc, wiec
nie
> zostalo wiele,moze ktos zna inny sposob?
>
>
Poczytaj ta stronkę:
http://biology.clc.uc.edu/Fankhauser/Cheese/Cheese.h
tml
sporo pomoze wyjaśnic...a reszta w googlu
Marek
|