Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia skrobia tapiokowa Re: skrobia tapiokowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: skrobia tapiokowa

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.uni-
stuttgart.de!news.belwue.de!news-zh.switch.ch!switch.ch!feeder.news-service.com
!feeder1.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!postnews.google.com!g9g2000yqb.goo
glegroups.com!not-for-mail
From: czeremcha <c...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: skrobia tapiokowa
Date: Sat, 9 Jul 2011 09:49:37 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 25
Message-ID: <f...@g...googlegroups.com>
References: <iv9kg4$v63$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 85.91.30.128
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1310231030 8563 127.0.0.1 (9 Jul 2011 17:03:50 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Sat, 9 Jul 2011 17:03:50 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: g9g2000yqb.googlegroups.com; posting-host=85.91.30.128;
posting-account=Fz5JGgoAAAAu6udldw8-HJSe9EQB6qrH
User-Agent: G2/1.0
X-Google-Web-Client: true
X-Google-Header-Order: HUALESNKRC
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101
Firefox/4.0.1,gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:336684
Ukryj nagłówki

On 9 Lip, 14:18, "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> wrote:

> Czy oba te rodzaje skrobii maja takie same w a ciwo ci? Czy mo na je
> stosowa zamiennie pod wzgl dem ilo ci i sposobu u ycia?

Być może tak ;-) skoro i to skrobia, i to skrobia, a różnią się tylko
źródłem pochodzenia.

Jedno, z czym miałam do czynienia, to mąka tapiokowa jako składnik
robionego w Chinach makaronu, ale skrobia to nie mąka.

Znalazłam porównanie właściwości fizykochemicznych różnych skrobi -
najwięcej różnią się chyba wilgotnością /tapiokowa taka sama jak
pszenna/ i - co ważniejsze w gotowaniu - lepkością roztworu. Czyli -
kisiel czy krochmal ugotowany ze skrobi tapiokowej będzie znaczniej
mniej "ciągnący" niż z ziemniaczanej. Ale za to ciasto powinno być
bardziej puszyste.

http://skrobia.pl/budowa-i-w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bc
i-fizykochemiczne-skrobi

Ania

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.07 Alek
10.07 Dariusz K. Ładziak
10.07 Ikselka
10.07 czeremcha
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?