Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia skrobia tapiokowa Re: skrobia tapiokowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: skrobia tapiokowa

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.PO
STED!not-for-mail
From: "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: skrobia tapiokowa
Date: Sat, 9 Jul 2011 22:26:48 +0200
Organization: http://onet.pl
Lines: 24
Message-ID: <ivadin$6mf$1@news.onet.pl>
References: <iv9kg4$v63$1@news.onet.pl>
<f...@g...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: bdb56.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1310243223 6863 83.27.243.56 (9 Jul 2011 20:27:03 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 9 Jul 2011 20:27:03 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6109
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:336685
Ukryj nagłówki

Użytkownik "czeremcha" <c...@t...pl> napisał

>> Czy oba te rodzaje skrobii maja takie same w a ciwo ci? Czy mo na
>> je stosowa zamiennie pod wzgl dem ilo ci i sposobu u ycia?

> Być może tak ;-) skoro i to skrobia, i to skrobia, a różnią się
> tylko źródłem pochodzenia.

Ze strony którą podałaś wynika, że nie tylko pochodzeniem.

> Znalazłam porównanie właściwości fizykochemicznych różnych skrobi -
> najwięcej różnią się chyba wilgotnością /tapiokowa taka sama jak
> pszenna/ i - co ważniejsze w gotowaniu - lepkością roztworu. Czyli -
> kisiel czy krochmal ugotowany ze skrobi tapiokowej będzie znaczniej
> mniej "ciągnący" niż z ziemniaczanej. Ale za to ciasto powinno być
> bardziej puszyste.

Ano właśnie, nie jest to ścisły zamiennik i w niektórych
okolicznościach może byc przyczyną niespodzianki.

http://skrobia.pl/budowa-i-w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bc
i-fizykochemiczne-skrobi

Wielkie dzięki, o coś takiego mi chodziło.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.07 Dariusz K. Ładziak
10.07 Ikselka
10.07 czeremcha
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?