Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia skrobia tapiokowa Re: skrobia tapiokowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: skrobia tapiokowa

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!n
ews-out.readnews.com!news-xxxfer.readnews.com!216.40.28.145.MISMATCH!novia!nx02
.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.ne
ostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Sun, 10 Jul 2011 14:06:43 +0200
From: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Reply-To: d...@n...pl
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20110706 Firefox/5.0
SeaMonkey/2.2
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: skrobia tapiokowa
References: <iv9kg4$v63$1@news.onet.pl>
<f...@g...googlegroups.com>
In-Reply-To: <f...@g...googlegroups.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 29
Message-ID: <4e1995dd$0$2452$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.37.23
X-Trace: 1310299613 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2452 79.191.37.23:22906
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:336691
Ukryj nagłówki

Użytkownik czeremcha napisał:
> On 9 Lip, 14:18, "Alek"<alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> wrote:
>
>> Czy oba te rodzaje skrobii maja takie same w a ciwo ci? Czy mo na je
>> stosowa zamiennie pod wzgl dem ilo ci i sposobu u ycia?
>
> Być może tak ;-) skoro i to skrobia, i to skrobia, a różnią się tylko
> źródłem pochodzenia.

Niekoniecznie... Jest skrobia ziemniaczana, dająca klarowny zol w
gorącej wodzie, jest skrobia ziemniaczana preparowana rozpuszczająca się
w wodzie zimnej (w zasadzie bardziej dekstryna jak skrobia) i są twarde
skrobie zbożowe dużo trudniejsze do rozmoczenia. Wszystko zależy od
długości łańcuchów - gdyby nie było różnicy to kisiel można by robić z
celulozy (dokładnie ten sam skład chemiczny co skrobi - też łańcuch
glukozowy).
Tapiokowa może być zbliżona charakterystyką do ziemniaczanej ale nie
musi - i chyba o tym myślał zadający pytanie.

--
Darek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.07 Ikselka
10.07 czeremcha
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?