Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sliwki - biały osad Re: sliwki - biały osad

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: sliwki - biały osad

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: "yapann" <y...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sliwki - biały osad
Date: Sun, 17 Sep 2017 18:11:19 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 38
Message-ID: <opm6qq$mp7$1@node1.news.atman.pl>
References: <opm4gp$kgo$1@node1.news.atman.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
NNTP-Posting-Host: 87-207-231-226.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1505664666 23335 87.207.231.226 (17 Sep 2017 16:11:06
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 17 Sep 2017 16:11:06 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Importance: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8089.726
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8089.726
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378037
Ukryj nagłówki

torbiel na każdej śliwce po oblaniu normalnie wyglądających owoców wrzątkiem
? bez sensu ...
Osad jest wyłącznie czymś na owocu. Schodzi przy potarciu i na palcu jest
jak kreda, czuć mikrogrudki.
To wosk się rozumiem jakoś we wrzątku wytrąca.





"Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
news:op.y6pvzr2lmtaby1@tncap.wroclaw.vectranet.pl...
> W dniu .09.2017 o 17:31 yapann <y...@o...pl> pisze:
>
>> Hej,
>>
>> Sparzyłam węgierki wrzątkiem (chwilę stały we wrzatku),
>> po wyschnięciu prawie całe były w białym osadzie - jakby spryskane
>> wapnem:
>>
>> - czy to naturalne zjawisko?
>
> W przypadku węgierek (damascenek) to naturalny nalot wosku.
> Myślę, że inne gatunki również mogą mieć ten nalot, choć słabiej
> zaznaczony.
>
> http://www.mojegotowanie.pl/smak-i-styl/wegierki-dam
ascenkami-zwane
> http://www.polskieradio.pl/9/3852/Artykul/1236619,Ja
k-zrobic-powidla-ze-sliwek
>
> Ale to może być też torbiel śliwy, ta wygląda zupełnie inaczej i
> rozpoznasz bez wątpliwości:
> http://www.fresh-market.pl/owoce_i_warzywa/owoce/sli
wki/jakie_choroby_atakuja_sliwy,p36683309
>
> Zazdroszczę śliwkowych przetworów...
>
> --
> Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.09 Trefniś
17.09 Animka
18.09 XL
18.09 Trefniś
18.09 Animka
18.09 Jarosław Sokołowski
18.09 XL
18.09 Animka
18.09 Trefniś
18.09 Animka
18.09 XL
18.09 Trefniś
18.09 XL
18.09 Animka
18.09 Trefniś
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?