Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: smalec
Date: Thu, 28 Sep 2000 17:51:27 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 26
Message-ID: <8qvpp2$8j9$1@news.tpi.pl>
References: <8qv3gm$4ib$1@h1.uw.edu.pl> <8qvcva$dn4$1@news.tpi.pl>
Reply-To: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.89.158
X-Trace: news.tpi.pl 970156642 8809 213.25.89.158 (28 Sep 2000 15:57:22 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Sep 2000 15:57:22 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34584
Ukryj nagłówki
Użytkownik "krycha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:8qvcva$dn4$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik junior <m...@3...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:8qv3gm$4ib$...@h...uw.edu.pl...
> > czy ktos zna przepis na pyszny smalec babuni?
>
> Słoninkę kroi się w drobną kostkę, wrzuca do garnka i przetapia.
> Pilnować, aby skwarki nie spiekły się zbyt mocno.
> Pod koniec, tuż przed wyłączeniem ognia pod garnkiem, wrzucić starte
jabłko,
> kruche i winne.
> Uwaga burzy się.
> Smalec jest wtedy biały i oczywiście smaczny.
> Pozdrawiam Krystyna.
Ja chyba wolę tradycyjna z cebulką...
Do smażącej się słoninki wrzucamy pokrojona drobno cebulkę i moment później
wyłączamy... Nie smażymy cebulki długo bo się przypali zanim wystygnie...
Odrobinka soli i jest pyszotka...
I jeszcze drobna rada...
Jak tak lubisz smalczyk to kontroluj poziom cholesterolu we krwi... :(
Pozdrawiam Joanna
|