Data: 2000-09-28 15:51:27
Temat: Re: smalec
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "krycha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:8qvcva$dn4$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik junior <m...@3...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:8qv3gm$4ib$...@h...uw.edu.pl...
> > czy ktos zna przepis na pyszny smalec babuni?
>
> Słoninkę kroi się w drobną kostkę, wrzuca do garnka i przetapia.
> Pilnować, aby skwarki nie spiekły się zbyt mocno.
> Pod koniec, tuż przed wyłączeniem ognia pod garnkiem, wrzucić starte
jabłko,
> kruche i winne.
> Uwaga burzy się.
> Smalec jest wtedy biały i oczywiście smaczny.
> Pozdrawiam Krystyna.
Ja chyba wolę tradycyjna z cebulką...
Do smażącej się słoninki wrzucamy pokrojona drobno cebulkę i moment później
wyłączamy... Nie smażymy cebulki długo bo się przypali zanim wystygnie...
Odrobinka soli i jest pyszotka...
I jeszcze drobna rada...
Jak tak lubisz smalczyk to kontroluj poziom cholesterolu we krwi... :(
Pozdrawiam Joanna
|