Data: 2003-09-11 07:32:28
Temat: Re: smazenie omletu
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ola" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bjp7a5$irm$1@news.onet.pl...
> tak czytam, i mysle, ze tylko ja mam problem z "klapaniem" omletu, przed
> przewroceniem jest slicznie wyrosniety, a kiedy chce go przypiec z 2-giej
> strony i przewracam "na plecy" robi sie taki plaskaty :(
> cos robie nie tak???
Ale jak go kroisz to widać, ze jest puszysty?
Po odwróceniu faktycznie trochę się kuli, ale nie jak naleśnik.
U mnie wygląda to mniej więcej tak. Wlewam ciasto na patelnie ma grubość
około centymetra. Wyrasta na 3-4 cm. Po przewróceniu klapie i ma około 1,5 -
2 cm, ale ma puszystą strukturę i jest pyszny. Ostatnio u mnie w domku z
dżemem jabłkowo jeżynowym.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|