Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Ola" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: smazenie omletu
Date: Thu, 11 Sep 2003 09:29:50 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: a...@p...onet.pl@hutabuczek.hutabuczek.com.pl
Message-ID: <bjp8e9$lvs$1@news.onet.pl>
References: <1...@n...onet.pl> <bjo836$rl5$1@news.onet.pl>
<bjp7a5$irm$1@news.onet.pl> <bjp879$lc9$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: hutabuczek.hutabuczek.com.pl
X-Trace: news.onet.pl 1063265545 22524 213.17.142.98 (11 Sep 2003 07:32:25 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Sep 2003 07:32:25 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:172992
Ukryj nagłówki
Fakt, jest puszysty po przekrojeniu i bardzo smaczny, moj slubny zawsze sie
nim zajada nawet bez specjalnych dodatkow, chocby z samym cukrem , tyle ze
mnie serce boli jak widze, ze omlet najpierw slicznie wyrasta, a potem taki
plaskaty sie robi :)
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:bjp879$lc9$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Ola" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bjp7a5$irm$1@news.onet.pl...
> > tak czytam, i mysle, ze tylko ja mam problem z "klapaniem" omletu, przed
> > przewroceniem jest slicznie wyrosniety, a kiedy chce go przypiec z
2-giej
> > strony i przewracam "na plecy" robi sie taki plaskaty :(
> > cos robie nie tak???
> Ale jak go kroisz to widać, ze jest puszysty?
> Po odwróceniu faktycznie trochę się kuli, ale nie jak naleśnik.
> U mnie wygląda to mniej więcej tak. Wlewam ciasto na patelnie ma grubość
> około centymetra. Wyrasta na 3-4 cm. Po przewróceniu klapie i ma około
1,5 -
> 2 cm, ale ma puszystą strukturę i jest pyszny. Ostatnio u mnie w domku z
> dżemem jabłkowo jeżynowym.
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
|