Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!newsfeed.silweb.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.p
l!news.onet.pl!news.polbox.pl!not-for-mail
From: "mw" <m...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sos kreolski
Date: Wed, 5 Dec 2001 14:56:36 +0100
Organization: Polbox On-Line Service Sp. z o.o.
Lines: 51
Message-ID: <9ul932$p14$1@news.polbox.pl>
References: <9uih1r$iqh$1@news.polbox.pl> <9uisr6$bki$1@news.tpi.pl>
<9ukm1i$odt$1@news.polbox.pl> <9ukono$5sa$2@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: bgz-161-cisco.man.polbox.pl
X-Trace: news.polbox.pl 1007560610 25636 212.244.204.161 (5 Dec 2001 13:56:50 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 5 Dec 2001 13:56:50 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:85990
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Margolka Sularczyk" napisał w wiadomości >
>
>
> a moze by tak poczytala o grupie, poczytala grupe, przeprosila,
przedstawila
> sie, podala wkupne, odpowiedziala na pytania o racuchy, wykazala minimum
> poczucia humoru i uznala, ze
> rezerwacje nicka sie zdarzaja i juz?
> Troche pokory, szanowna Pani, nikt Ci slowa o sosie nie napisze poki nie
> uznasz zasad grupy. Przykro mi, nie strzepie jezyka po proznicy.
>
> Margola
>
Myślę że czas skończyć tę głupiutką dyskusję na temat sosu kreolskiego.
Widzę że jak zawsze na Polkach można polegać są chętne do pomocy , potrafią
tylko gadać ale w końcu "...umiesz liczyć licz na siebie.."
wobec tego podaję zaintersowanym przepis na sos kreolski :
Składniki:
4 kg pomidorów,25g marchwi, 30g czosnku, 300 g cebuli, 100g papryki,
20 ml oleju, 3liście laurowe, pieprz, świerze oregano, świeża bazylia sól,
80g cukru, 6 szklanek białego wina
Roztarty czosnek, pokrojoną cebulę i marchewkę podsmażyć na oleju. Podać
przetarte pomidory i rozdrobnione zioła. Zalać winem. Gotować na wolnym
ogniu aż objętość zmniejszy się o połowę. Ostudzić. Przecedzić. Gotowy sos
można przechowywać w lodówce przez 72 godziny
margolcia
> PS. Krysiu - to moje wkupne bylo z czasow, gdy gotowalam ZNACZNIE gorzej
niz
> teraz :)
> Sadze, ze nie zrobiloby juz na nikim wrazenia... Ale pogrzebie w
przepisach,
> moze mam cos zniewalajacego.
>
>
>
>
>
>
|