Data: 2001-12-05 13:56:36
Temat: Re: sos kreolski
Od: "mw" <m...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Margolka Sularczyk" napisał w wiadomości >
>
>
> a moze by tak poczytala o grupie, poczytala grupe, przeprosila,
przedstawila
> sie, podala wkupne, odpowiedziala na pytania o racuchy, wykazala minimum
> poczucia humoru i uznala, ze
> rezerwacje nicka sie zdarzaja i juz?
> Troche pokory, szanowna Pani, nikt Ci slowa o sosie nie napisze poki nie
> uznasz zasad grupy. Przykro mi, nie strzepie jezyka po proznicy.
>
> Margola
>
Myślę że czas skończyć tę głupiutką dyskusję na temat sosu kreolskiego.
Widzę że jak zawsze na Polkach można polegać są chętne do pomocy , potrafią
tylko gadać ale w końcu "...umiesz liczyć licz na siebie.."
wobec tego podaję zaintersowanym przepis na sos kreolski :
Składniki:
4 kg pomidorów,25g marchwi, 30g czosnku, 300 g cebuli, 100g papryki,
20 ml oleju, 3liście laurowe, pieprz, świerze oregano, świeża bazylia sól,
80g cukru, 6 szklanek białego wina
Roztarty czosnek, pokrojoną cebulę i marchewkę podsmażyć na oleju. Podać
przetarte pomidory i rozdrobnione zioła. Zalać winem. Gotować na wolnym
ogniu aż objętość zmniejszy się o połowę. Ostudzić. Przecedzić. Gotowy sos
można przechowywać w lodówce przez 72 godziny
margolcia
> PS. Krysiu - to moje wkupne bylo z czasow, gdy gotowalam ZNACZNIE gorzej
niz
> teraz :)
> Sadze, ze nie zrobiloby juz na nikim wrazenia... Ale pogrzebie w
przepisach,
> moze mam cos zniewalajacego.
>
>
>
>
>
>
|