Data: 2006-11-08 20:04:31
Temat: Re: sos pomidorowy do pizzy, ryzu itepe
Od: Beata Mateuszczyk <b...@p...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dariusz Adamiak wrote:
> ale mysle lepiej niz prowadzic dialod z panslavista (pozdrawiam) i jego
> oponentami (pozdr, trudno rzec kto ma jaka chorobe, ale na pewno cos by sie
> znalazlo po obu stronach :)
Oponenci Panslavisty to jakies 98% tej grupy (i nie tylko tej).
Sugerujesz, że wszyscy są chorzy?
I sądzisz, że ktos Ci po tym da przepis.
Ale niech tam. Znaj moje dobre serce.
Szybki sos do pizzy. Podsmażam lekko (nie rumienię) czosnek na oliwie.
Dodaję koncentrat pomidorowy. Smażę kilka minut. Potem trochę wody. Do
tego bazylia, oregano, sól, pieprz, cukier. Jak mam zamrożony, to
zamiast koncentratu, daję przecier własnej produkcji. Tylko wtedy trzeba
dłuzej gotować.
Po za tym w archiwum przepisów dziesiatki. Nawet w ubiegłym tygodniu coś
było.
Pozdrawiam
Bea
|