Data: 2006-11-08 16:35:35
Temat: sos pomidorowy do pizzy, ryzu itepe
Od: "Dariusz Adamiak" <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
hej,
na poczatku dzieki wszystkim za rady odnosnie smalczyka, zatopilem na probe
troche, bedzie dobre bede za rada "komunisty" kupowal pol tuszaka ;-)
no zartuje, ale kazda rada cenna, po to pytam, zamiast uruchomic googla
:-)))
dzieki
teraz mam inne pytanie, troche po kuchni sie poruszam, ale ... w zyciu nie
zrobilem sosou pomidorowego do pizzy do ryzu do ... no np.
slodko-kwasnego...
tak tedy moze ktos chce sie podzielic przepisami wlasnie takimi na zywe
(bardziej zdrowsze niz ze sloika ) sposoby przyrzadzania sosikow na bazie
pomidorow a moze i nie tylko,
zdaje sobie sprawe ze pytam o to i o tamto...
ale mysle lepiej niz prowadzic dialod z panslavista (pozdrawiam) i jego
oponentami (pozdr, trudno rzec kto ma jaka chorobe, ale na pewno cos by sie
znalazlo po obu stronach :)
tedy,
1) pizze czsem robie, ciesto rzadziej (czasem takie spody (brb) ale coz)
wiec jak juz to sos pomidorowy to taki z torebki.....
2) makaron czesciej!!1i o to pytam bardziej, sos do makaronu
3) czasem jest to ryz z np. kurczakiem, bez sosika to suchozol niemozebny,
wiec moze ze dwa - trzy sposoby co wam smakuje i jak robicie - jesli to nie
opatentowane - oczywiscie, bo ja malej wiary (w sensie - nic nie zaplace za
to chyba ze zdrowaske ;-)
pozdr
to all
|