Data: 2009-10-30 21:21:49
Temat: Re: surówka z białej kapusty - jak
Od: bodie kotas <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2009-10-28 11:08:11 +0100, "flower" <f...@w...pl> said:
> Użytkownik "bodie kotas" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:hc8vrg$ap0$1@inews.gazeta.pl...
>> witam
>>
>> często jadam obiady w małych barach i spotkałem się z surówką z białej
>> kapusty, która bardzo mi smakuje ale ... ile razy próbuję w domu taką
>> zrobić to wychodzi zwykła sieczka o aromacie liści prosto z pola ...
>> jak się obrabia liście kapusty żeby pozbyć się smaku i zapachu
>> surowizny?
>>
>> Zaznaczam że jak na mój łeb to te konsumowane w punktach
>> gastronomicznych nie są na bazie kiszonej
>
> Trochę cebuli, trochę marchewki, trochę pieprzu, trochę oliwy, sporo octu
> winnego, plus cukru tyle żeby było dobre. Musi się kilkadziesiąt minut
> "przegryzać".
czyli wystarczy takie macerowanie żeby kapuściany smak i zapach zaniknął?
--
Nie pisz na tego maila - nie sprawdzam tej skrzynki.
|