Data: 2002-01-08 09:54:44
Temat: Re: sushi
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jacek Dyduch" <j...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:a1eee8$2v8$1@pippin.warman.nask.pl...
> Czy jest tutaj ktoś kto bawił się w robienie sushi?
Owszem.
> ostatnio eksperymentować z całkiem obiecującymi efektami. O dziwo zakup
> odpowienich składników (ryż, glony nori, ryż wasabi)
hmmm, wasabi to pasta z zielonego chrzanu, a nie ryż.
> W Wawie, w Geant'cie na Jubilerskiej można w takim sklepiku
> orientalnym dostać wszystko.
I nie tylko tam. :-)
> Problemem są dla mnie ryby. Ciekawią mnie doświadczenia innych. Czego
> używacie i gdzie to (w Warszawie) kupujecie?
Ja tylko na łososia się kiedyś skusiłem, inne świeże ryby jakoś na
aż tak świeże, by je surowo jeść, mnie nie przekonały. Ale sushi
można robić też z wieloma innymi rzeczami, np. z zielonym ogórkiem.
--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
b...@w...pdi.net Stranded in my mind
www.kjb.w.pl Electric raven met me there
UIN:27412398 To see what we could find
|