Data: 2005-11-04 10:52:48
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
napisał w wiadomości
> >A tak juz BTW to zastanow sie najpierw czemu wedliny w calej unii smakuja
> >tak samo (jedynie w Polsce jeszcze sie do norm Unii nie dostosowali)
>
> Unia zakazuje dobrej jakosci wedlin? Na łeb upadles? Problem jest w
> czym innym. Dobre wedliny sa drogie, a konsument woli kupic taniej. A
> z kolei normy unijne sa bardziej liberalne niz nasze sprzed jakiegos
> czasu i mozna zrobic jeszcze taniej.
>
> --
> Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
>
Nie nie upadlem
Widocznie nie czytujesz (i nie orientujesz sie) z czego i jak sie robi
wedliny (te rzecz jasna 'w normalnych cenach")
A co do norm unijnych w stosunku do pozywienia... lepiej sie nie wypowiadac
na ten temat
Powiem tylko jedno Zastanowcie sie czemu Polskie wedliny sa chwalone na
swiecie a np. Niemieckie juz nie?
(Powtorze po raz kolejny nie mowie tu o regionalnych potrawach)
Zgoda sa i w Niemczech przepyszne kielbaski (na Bawarii na ten przyklad) ale
to marginalne przyklady
A czemu Polski Krakus zawsze byl bardzo ceniony na calym swiecie?
Pozdrowienia
Kondziorek
p.s. Wloskie szynki sa bardzo smaczne jednak glownie te z gornej polki
|