Data: 2005-11-04 11:16:32
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości
news:3t0t7eFqi5ufU1@uni-berlin.de...
> Kondziorek wrote:
>
> > Powiem tylko jedno Zastanowcie sie czemu Polskie wedliny sa chwalone na
> > swiecie a np. Niemieckie juz nie?
> nie wszędzie. Moje dzieci np. polskiej kiełbasy nie tkną, bo im knurem
> zalatuje. A niemiecka szynka (ta dobra, nie z jakiegoś dyskontu) jest
> też ceniona.
Odpowiem po Twojemu
Kupuj ta lepsza
A czym ma zalatywac? fiolkami?
BTW - Dla tego dzieci nie lubia (w wiekszosci) dziczyzny bo zalatuje...
wiatrem jak to sie popularnie mowi
>
> > (Powtorze po raz kolejny nie mowie tu o regionalnych potrawach)
> > Zgoda sa i w Niemczech przepyszne kielbaski (na Bawarii na ten przyklad)
ale
> > to marginalne przyklady
> > A czemu Polski Krakus zawsze byl bardzo ceniony na calym swiecie?
>
> bo był stosunkowo tani.
Odpowiem cytatem "bzdury gadasz panie"
Krakus byl dosc drogi na swiecie
Dostalismy kiedys za starych czasow "kartkowych" w paczce z Australii szynke
krakus (puszka z tego co pamietam 3 kilo ale glowy uciac nie dam ze nie bylo
to 1 kilo albo 5 kilo) i krakowska Krakus - byly metki na nich i w
porownaniu do innnych wwyrobow z tamtych stron byly bardzo drogie
>
> > p.s. Wloskie szynki sa bardzo smaczne jednak glownie te z gornej polki
>
> niemiecka ze Szwarcwaldu też, to samo hiszpańskie.
>
> Waldek
czytasz??
zaczyna mnie to irytowac po prostu
Cytat z poprzedniego mojego pstu "...(Powtorze po raz kolejny nie mowie tu o
regionalnych potrawach)..."
|