Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!polsl.gliwice.pl!not-for-mail
From: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: suszona kielbasa
Date: Fri, 4 Nov 2005 12:16:32 +0100
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 45
Message-ID: <dkffue$f57$1@polsl.gliwice.pl>
References: <4369df77$0$5434$f69f905@mamut2.aster.pl>
<dkcqp8$kik$1@atlantis.news.tpi.pl>
<4369ef58$0$5428$f69f905@mamut2.aster.pl>
<dkcsut$3fc$1@nemesis.news.tpi.pl> <dkd1c3$lh4$1@polsl.gliwice.pl>
<dkd41a$rhk$1@nemesis.news.tpi.pl> <dkf22o$8uo$1@polsl.gliwice.pl>
<f...@4...com>
<dkfehu$e8h$1@polsl.gliwice.pl> <3...@u...de>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.gliwice.pl 1131102990 15527 213.227.72.169 (4 Nov 2005 11:16:30 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...gliwice.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 4 Nov 2005 11:16:30 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:251792
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości
news:3t0t7eFqi5ufU1@uni-berlin.de...
> Kondziorek wrote:
>
> > Powiem tylko jedno Zastanowcie sie czemu Polskie wedliny sa chwalone na
> > swiecie a np. Niemieckie juz nie?
> nie wszędzie. Moje dzieci np. polskiej kiełbasy nie tkną, bo im knurem
> zalatuje. A niemiecka szynka (ta dobra, nie z jakiegoś dyskontu) jest
> też ceniona.
Odpowiem po Twojemu
Kupuj ta lepsza
A czym ma zalatywac? fiolkami?
BTW - Dla tego dzieci nie lubia (w wiekszosci) dziczyzny bo zalatuje...
wiatrem jak to sie popularnie mowi
>
> > (Powtorze po raz kolejny nie mowie tu o regionalnych potrawach)
> > Zgoda sa i w Niemczech przepyszne kielbaski (na Bawarii na ten przyklad)
ale
> > to marginalne przyklady
> > A czemu Polski Krakus zawsze byl bardzo ceniony na calym swiecie?
>
> bo był stosunkowo tani.
Odpowiem cytatem "bzdury gadasz panie"
Krakus byl dosc drogi na swiecie
Dostalismy kiedys za starych czasow "kartkowych" w paczce z Australii szynke
krakus (puszka z tego co pamietam 3 kilo ale glowy uciac nie dam ze nie bylo
to 1 kilo albo 5 kilo) i krakowska Krakus - byly metki na nich i w
porownaniu do innnych wwyrobow z tamtych stron byly bardzo drogie
>
> > p.s. Wloskie szynki sa bardzo smaczne jednak glownie te z gornej polki
>
> niemiecka ze Szwarcwaldu też, to samo hiszpańskie.
>
> Waldek
czytasz??
zaczyna mnie to irytowac po prostu
Cytat z poprzedniego mojego pstu "...(Powtorze po raz kolejny nie mowie tu o
regionalnych potrawach)..."
|