Data: 2005-11-04 11:21:15
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dkff9q$c38$1@atlantis.news.tpi.pl...
Kondziorek napisał(a):
> Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
>>Nikt ci nie zabrania robić kiełbas nawet z samego miesa.
>>Pies jest gdzie indziej pogrzebany.
>>Przeczytaj sobie chociażby list "Po śniadaniu..."
>>pozdr. Jerzy
> Dobry czlowieku, bzdury pleciesz
Bzdury? Czytaj:
Ile mięsa w mięsie?
16.12.2004
Ile może ważyć kilogram mięsa? Standardowo 1,15 kg, ale dobrze
naszprycowany solanką nawet 1,35 kg. Na tyle _zezwalają_normy_, teraz
już unijne. Kto się na nie specjalnie nie ogląda, potrafi tak napompować
mięso, że przybierze na wadze.... dwukrotnie.
http://www.ppr.pl/artykul.php?id=115771
Czytalem i co?
Widocznie czytasz i nie rozumiesz
to znaczy ni mniej nie wiecej a tyle ze w 1,35 kg miesa masz prawie 26%
solanki, konsrewantow itd
Smacznego zycze
> Rozmawiales z tym czlowiekiem?
> czytales artykul na ten temat w Nowinach Gliwickich?
> Znasz normy europejskie dotyczace mies i wedlin?
> NIe nikt mi nie zabroni tyle ze po prostu nie zostana dopuszczone do
obrotu
> (handlu)
> Poczytaj sobie sam Ja go czytalem
Rzuć to do sieci.
pozdr. Jerzy
Co mam rzucic?? rozmowe ?
artykul ktory byl zamieszczony jakis z rok temu?
|