Data: 2005-11-04 10:55:19
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kondziorek wrote:
> 1. pytasz pierwszy raz wiec nie dalej...
> 2. Wloskie regionalne (powtorze dla malo czytatych REGIONALNE) wyroby maja
> swoj specyficzny niepowtarzalny smak
> 3. Polskie potrawy maja swoj niepowtarzalny smak i sa bardzo cenione na
> calym swiecie
> 4. sprobuj szynki niemieckiej, angielskiej itp itd Roznicy nie zobaczysz
> (oprocz powtorze REGIONALNYCH wyrobow)
> 5. Odnosze wrazenie ze jestem straszliwie nielubiany na tej grupie poniewaz
> jesli cos powiem od razu spotykam sie z atakiem
> Nawet jesli jest to na prawde dobry przepis (w najlepszym wypadku pozostaje
> on calkowicie bez odzewu)
>
> Wnioski?
wnioski są takie, że opanowywuje cię jakiś kompleks. To nie są ataki,
tylko wymiana zdań. Po prostu większość nie zgadza się z twoją opinią,
że Unia zmusza producentów do robienia bubli. Poczytaj trochę o normach
unijnych. Co prawda jest tam wiele bzdur i regulacji zupełnie zbędnych,
jak np. nowe przepisy uznające zboże jako środek spożywczy (słusznie
zresztą) i wynikające z tego konsekwencje dla rolników (bzdurne i
drogie). A ja też podawałem czasami jakiś przepis i nie było komentarza.
Też mam się powiesić? Oczywiście wezmę do tego dobry sznur sizalowy bez
konserwantów ;-)
Waldek
|