Data: 2014-09-29 21:55:08
Temat: Re: suszone jabłka
Od: "ZZZ" <n...@n...spam.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "wolim" <n...@p...tu> napisał w wiadomości
news:5429b3ee$0$18086$65785112@news.neostrada.pl...
> Cześć!
>
> Moja żona zajada się ostatnio "suszonymi" jabłkami kupowanymi w torebkach
> w supermarkecie. Napisałem "suszonymi", bo nie wierzę, że są to
> tradycyjnie suszone owoce. Chrupią jak czipsy i są jakby napompowane. Nie
> mniej jednak, smaczne. W składzie stoi 100% jabłek. Nic więcej.
>
> Próbowałem ususzyć plasterki jabłek, ale ile bym nie suszył, to wychodzą
> lekko gumowate. Do chrupkości im daleko. I, jak dla mnie, jest to sprawa
> zrozumiała. Ale żona chciałaby takie chrupkie :)
>
> Może macie jakieś sposoby na ususzenie jabłka do postaci chrupkiej? Może
> lekko je obgotować, potem wysuszyć i wysuszone podpiec?
>
> Pozdrawiam,
> MW
Sądzę, że jednak nie dosuszyłeś do końca i dlatego "gumkowate".
W ubiegłym roku Moja ususzyła sobie jabłka i wyszły jej właśnie
suchutkie jak wafle. Chrupały, łamały się w palcach.
ZZ
|