Data: 2014-09-29 21:32:59
Temat: suszone jabłka
Od: wolim <n...@p...tu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cześć!
Moja żona zajada się ostatnio "suszonymi" jabłkami kupowanymi w
torebkach w supermarkecie. Napisałem "suszonymi", bo nie wierzę, że są
to tradycyjnie suszone owoce. Chrupią jak czipsy i są jakby napompowane.
Nie mniej jednak, smaczne. W składzie stoi 100% jabłek. Nic więcej.
Próbowałem ususzyć plasterki jabłek, ale ile bym nie suszył, to wychodzą
lekko gumowate. Do chrupkości im daleko. I, jak dla mnie, jest to sprawa
zrozumiała. Ale żona chciałaby takie chrupkie :)
Może macie jakieś sposoby na ususzenie jabłka do postaci chrupkiej? Może
lekko je obgotować, potem wysuszyć i wysuszone podpiec?
Pozdrawiam,
MW
|