Data: 2001-03-30 22:15:27
Temat: Re: suszone pomidory
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
>
> On Fri, 30 Mar 2001 20:58:55 +0200, "rena" <r...@a...net.pl>
> wrote:
>
> >> sa slodkawo kwasnawe, troche gumowate , mocno slone (pogodz to z
> >> pierwszym stwierdzeniem!!) i baaaaaardzo dobre. Komus to
> >> przypominalo marynowane sliwki - az do sprobowania. I nie zgadl
> >> co to...
> >
> >
> >ale z czym sie je je? z chlebem i maslem czy moze dodaje do salatki?
Mozna dodawac do zup, nadaja im bardzo ciekawy smak. Mozna zrobic paste
w mikserze i smarowac cieple tosty, przekladane salata i serem, mozna
smarowac ta pasta piersi kurze wewnatrz nacietej kieszeni (plus troche
sera) i na grill, mozna dodac do pasztetu po uprzednim parzeniu w
goracej wodzie....
Duzo mozna z nimi zrobic. Trzeba je trzymac w oliwie, wtedy sa miekkie i
latwe do krojenia.
Magdalena Bassett
|