Data: 2001-03-30 22:30:29
Temat: Re: suszone pomidory
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> >> sa slodkawo kwasnawe, troche gumowate , mocno slone (pogodz to z
>> >> pierwszym stwierdzeniem!!) i baaaaaardzo dobre. Komus to
>> >> przypominalo marynowane sliwki - az do sprobowania. I nie zgadl
>> >> co to...
>> >
>> >
>> >ale z czym sie je je? z chlebem i maslem czy moze dodaje do salatki?
>
>Mozna dodawac do zup, nadaja im bardzo ciekawy smak. Mozna zrobic paste
>w mikserze i smarowac cieple tosty, przekladane salata i serem, mozna
>smarowac ta pasta piersi kurze wewnatrz nacietej kieszeni (plus troche
>sera) i na grill, mozna dodac do pasztetu po uprzednim parzeniu w
>goracej wodzie....
>Duzo mozna z nimi zrobic. Trzeba je trzymac w oliwie, wtedy sa miekkie i
>latwe do krojenia.
>Magdalena Bassett
prawde mowiac najbardziej to je lubie luzem, prosto ze sloika, z
kawalkiem dobrego chleba..
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|