Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia świąteczne ciasto bergamotkowe Re: świąteczne ciasto bergamotkowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: świąteczne ciasto bergamotkowe



« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer01.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.3.1 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:jKEmj92kgKS2EHNK9bZryxnurtM=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <5ab8f81f$0$31360$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: świąteczne ciasto bergamotkowe
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <a...@g...com>
<5ab3dbd8$0$31365$65785112@news.neostrada.pl>
<5ab3dc7d$0$669$65785112@news.neostrada.pl>
<p9ad9o$fj4$1@node1.news.atman.pl>
Date: 26 Mar 2018 13:39:43 GMT
Lines: 43
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 37.47.76.193
X-Trace: 1522071583 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 31360 37.47.76.193:16688
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 3632620649
X-Received-Bytes: 2414
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380426
Ukryj nagłówki

Roman Rogóż <r...@s...krakow.pl> wrote:
> W dniu 2018-03-22 o 17:40, XL pisze:
>> XL <i...@g...pl> wrote:
>>> <t...@g...com> wrote:
>>>
>>>> 1. Nagrzej piekarnik do temp. 160°C. Rozpuść 2 łyżki masła dodaj 2 łyżki
>>>> mąki wymieszaj do utworzenia pasty. Pokryj wnętrze foremki do pieczenia
>>>> zwracając szczególną uwagę na krawędzie i zakrzywienia.
>>>> Dla dodatkowego zabezpieczenia pokryj jeszcze
>>>
>>> Zbędna ekwilibrystyka.
>>> Pędzlujemy formę dokładnie olejem,
>>
>> lub roztopionym masłem
>>
>>> po czym, odpowiednio ją przechylając,
>>> posypujemy mąką (przez sitko) - albo po prostu wsypujemy mąkę i potrząsamy
>>> formą, jednocześnie obracając ją, aż przemieszczająca się mąka równo
>>> pokryje wnętrze przyklejając się do warstewki oleju
>>
>> lub masła.
>>
>>> Ewentualny nadmiar
>>> mąki wytrząsamy na papier i wsypujemy tam, skąd przyszła.
>>>
>>>> Przepis na jedna formę dla babki.
>>>
>>> Forma DO babki (NA babkę) może też być dla faceta.
>>>
>>>
>>>
>>
>> I dla dziecka też!
>>
>>
> Ech, moja mama po prostu smarowała formę papierem z kostki masła które
> zostało zużyte do ciasta lub masy :)
>

Też tak robię czasem, jednak zwykle za mało tego masła na papierku :-)

--
XL

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
To.
Gruszkami zasypanam!
Arszenik w ryzu
jabłka
Moje kuchenne ,,teorie" ?
co z tą jarzębiną
Buraczki do słoika
Gruziński sos tkemali!
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Mięso ze sklepu...
Precz z aluminiowymi formami!
Prosecco
Reklama pomidorów z Lidl
Ciasto
Kryzys
czyszczenie kominu - gaz
Ostatnie podrygi niezależnego sądownictwa
Dwór Windsor schodzi na psy.
Gruszka półtorafuntowa?
Katecheta z Ostrołęki
wystarczy
" carscy" 2
W Polsce nie ma podziału
Zmarli wstają z grobów, cud.
Przekazywali ją sobie z rąk do rąk.
Wskaż różnice
Klient - nasz...
Ksiądz... Stryczek
Adrian ciągle się uczy


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X