Data: 2004-10-29 14:10:47
Temat: Re: swieży tuńczyk-usmazyć?
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Maja wrote:
> Kupilam dzis na targu swiezego tunczyka, moze ktos zna fajny przepis na ta
> rybe?
Dzwonka grubosci 1.5-2 cm obsmazyc na brazowo z obu stron, przykryc,
chwile poddusic, zeby nie myly czerwone w srodku, ale nie za dlugo, bo
bedzie suchy i wiorowaty. Cebule (duuuzo) drobno posiekac, usmazyc na
bardzo miekko z sola, posypac lyzeczka cukru, skropic olejem
balsamicznym, smazyc przez chwile na bardzo ostrym ogniu mieszajac, zeby
cukier sie skarmelizowal i cebula ladnie zarumienila.
Podawac plastry tunczyka z gora cebuli na wierzchu, do tego ryz.
To jest przepis mojej tesciowej, zamieszkalej w miejscowosci nadmorskiej
;) Bardzo smaczny.
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|