Data: 2004-10-29 16:59:46
Temat: Re: swieży tuńczyk-usmazyć?
Od: "Maja" <m...@c...pltnij_to>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Maja wrote:
>> Kupilam dzis na targu swiezego tunczyka, moze ktos zna fajny przepis
>> na ta
>> rybe?
>
> Dzwonka grubosci 1.5-2 cm obsmazyc na brazowo z obu stron, przykryc,
> chwile poddusic, zeby nie myly czerwone w srodku, ale nie za dlugo, bo
> bedzie suchy i wiorowaty. Cebule (duuuzo) drobno posiekac, usmazyc na
> bardzo miekko z sola, posypac lyzeczka cukru, skropic olejem
> balsamicznym, smazyc przez chwile na bardzo ostrym ogniu mieszajac, zeby
>
> cukier sie skarmelizowal i cebula ladnie zarumienila.
>
> Podawac plastry tunczyka z gora cebuli na wierzchu, do tego ryz.
>
dzieki, przepis wyglada smakowicie i nastepnym razem wlasnie tak przgotuje
> To jest przepis mojej tesciowej, zamieszkalej w miejscowosci nadmorskiej
>
> ;) Bardzo smaczny.
>
> --
> Kot
> m...@p...onet.pl
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|