Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia szaszlyki Re: szaszlyki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: szaszlyki

« poprzedni post
From: "Maxim Abramovich" <m...@b...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@p...wp.pl>
Subject: Re: szaszlyki
Date: Thu, 6 Jul 2000 17:14:14 +0200
Lines: 38
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Fidolook Express 2.000 for MS OE5
Organization: Fidolook Express 2.000 www.fidolook.da.ru
NNTP-Posting-Host: 212.179.169.3
Message-ID: <3...@n...bezeqint.net>
X-Trace: 6 Jul 2000 17:13:00 +0200, 212.179.169.3
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!ne
ws1.ebone.net!news.ebone.net!newsfeed2.news.nl.uu.net!sun4nl!ams.uu.net!news.be
zeqint.net!212.179.169.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:30670
Ukryj nagłówki

1 bardzo duza cebula, drobno posiekana (w kostke)
1 3 lyzki soku cytrynowego, albo szklanke suchego wina.
1 lyzka oliwy
1 lyzeczka soli
1/4 lyzeczki czarnego pieprzu (proszek)
1 kg baraniny, najlepiej z uda ale moze byc inne nie tluste kawalki. Tluszcz
trzeba obciac a mieso pociac na kawalki wielkosci 3 - 4 cm
2 duze cebule pokrajane 2 cm plastry
2 duze dojrzale pomidory pokrajane na plastry
10 szt. cebulek, tych zielonych, wyrosnietych jak szczypiorek
2 cytryny w cwiartkach

W duzym naczyniu mocno zamieszac pokrojona w kostke cebule, sok cytrynowy,
albo wino, oliwe sol i pieprz. Wlozyc tam mieso i marynowac przynajmniej 3
godziny w temperaturze
pokojowej, albo cala noc w loduwce. Czas od czasu przewracac mieso, azeby
dobrze bylo pokryte marynada.
Warstwe wegla drewnego podpalic na otwartym grylu i pozostawic palic sie
dopoki na powierzchnie nie utworzy sie warstwa bialego popiolu. Kawalki
miesa po kolei z
plastrami cebuli i pomidorow nadziac na dlugie patyczki (mokr!) i scisnac
razem. Grylowac
w 10 cm od powierzchni ciepla od czasu do czasu obracajac dopoki mieso nie
podsmarzy sie wedlug wlasnych upodoban.
Jezeli, lubisz azeby mieso w srodku bylu jeszcze rozowe to wystarczy 10 min.
grylowania. Jezeli natomiast chcesz calkowicie wysmarzone, to 15 min. Jesc
trzeba cieple. Serwowac z pomidorami, ta druga cebula i cytryna.
Popiac winem. Smacznego
Maxim.

Ďđčâĺňńňâóţ, iziak <i...@p...wp.pl>! Ŕ ňű óćĺ óńňŕíîâčë(ŕ) Fidolook
Express 2.000?
> Witam!
> Czy ktos moze mi podsunac pomysl na pyszne szaszlyki?
> Pozdrawiam,
> Iza


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.07 Ana
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?