Data: 2004-01-08 19:40:16
Temat: Re: tatar
Od: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "nazgul" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:btk89s$q71$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> Zjadłabym tatara, ale tak naprawdę nigdy sama go nie robiłam. Może ktoś
poda
> mi sprawdzony przepis.
> A może jakiś udziwniony?
zmielona wolowina lub konina - poledwica np. (porcja, w zaleznosi od tego
ile chcesz zjesc, lub zrobic)
do tego pokrojona w kostke mlacebula i ogorek kiszony (tez w kostke)
zoltko, do podprawienia sol, pieprz czarny, maggi
zazwyczaj, jak dla gosci formuje sie w cos a'la kotlet mielony;) na srtodku
robi wglebienie i wbija zoltko, a posiekana cebula i ogorek polozona po
bokach :)
Marta
|