Data: 2004-01-08 18:52:35
Temat: Re: tatar
Od: "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "nazgul" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:btk89s$q71$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> Zjadłabym tatara, ale tak naprawdę nigdy sama go nie robiłam. Może ktoś
poda
> mi sprawdzony przepis.
> A może jakiś udziwniony?
>
> Kasia
>
Kawał koniny kładziesz pod siodło...po całym dniu galopowania masz
tatara....
A teraz udziwniony przepis...
no wiec miesko na tatara powinno byc skrobane...w ostatecznosci siekane....
wołowinka jak kto lubi ale moze być tuńczyk ale swiezy...no jesiotr tez moze
byc
albo i łosos...
no wiec rozdrobnic trzeba...uformowac ....w małe takie kotleciki kazdy z
wgłębieniem na jaje...:)
no i potem dodatki...
koniecznie zółtko....
cebulka posiekana...ogóreczki posiekane...kapary....grzybki marynowane...
niektórzy maggi pare kropel dodaja....
Aha...no i koooniecznie seta dobrze zamrozonej czysciochy....
chlebek nie musi byc do trego...
Pozdrawiam
Marek
|