Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!lub
lin.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tatar
Date: Thu, 8 Jan 2004 19:52:35 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 39
Sender: t...@p...onet.pl@212.182.111.241
Message-ID: <btkd7l$dvd$2@news.onet.pl>
References: <btk89s$q71$1@SunSITE.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.182.111.241
X-Trace: news.onet.pl 1073592373 14317 212.182.111.241 (8 Jan 2004 20:06:13 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Jan 2004 20:06:13 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:186161
Ukryj nagłówki
Użytkownik "nazgul" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:btk89s$q71$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> Zjadłabym tatara, ale tak naprawdę nigdy sama go nie robiłam. Może ktoś
poda
> mi sprawdzony przepis.
> A może jakiś udziwniony?
>
> Kasia
>
Kawał koniny kładziesz pod siodło...po całym dniu galopowania masz
tatara....
A teraz udziwniony przepis...
no wiec miesko na tatara powinno byc skrobane...w ostatecznosci siekane....
wołowinka jak kto lubi ale moze być tuńczyk ale swiezy...no jesiotr tez moze
byc
albo i łosos...
no wiec rozdrobnic trzeba...uformowac ....w małe takie kotleciki kazdy z
wgłębieniem na jaje...:)
no i potem dodatki...
koniecznie zółtko....
cebulka posiekana...ogóreczki posiekane...kapary....grzybki marynowane...
niektórzy maggi pare kropel dodaja....
Aha...no i koooniecznie seta dobrze zamrozonej czysciochy....
chlebek nie musi byc do trego...
Pozdrawiam
Marek
|