Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tort sachera-czy jest dobry?
Date: Tue, 04 Oct 2005 11:20:07 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 26
Message-ID: <w...@n...gazeta.pl>
References: <w...@n...gazeta.pl>
<5...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 80.72.35.5
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1128417609 345 80.72.35.5 (4 Oct 2005 09:20:09 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 4 Oct 2005 09:20:09 +0000 (UTC)
X-User: wlalos
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:249236
Ukryj nagłówki
In article <5...@n...onet.pl>,
"bebekot" <b...@v...pl> wrote:
> > Ale nie był to tort Sachera, więc o czym mowa.
> No właśnie zaznaczyłam, ze tylko góra tego tortu była tortem Sachera a reszta
> nie.
>
>
> > Bez przesady. Wcale nie jest taki słodki.
> To w takim razie moze dysponujesz jakimś ciekawszym przepisem. Jak masz go
> pod
> ręką to poprosze. Z tego co ja mam wychodzi ulep nie do ujedzenia. A ja
> nienawidze przesadnej słodkości
<http://tinylink.com/?QeW0CDmDE2>
Z tym przepisem łączy się taka historia. Zrobiliśmy taki tort kiedyś z
żoną. Żona zaniosła część do pracy i dała po kawałku pracownikom z
zaprzyjaźnionych działów, aby mieli do kawy. Ponieważ tort wygląda
skromnie, nikt specjalnie nie zwrócił na niego uwagi. Dopiero w porze
przedpołudniowej kawy zaczęli się do żony schodzić koledzy pytając: Co
to było wspaniałego? Ubocznym i właściwie niepożądanym efektem było też
to, że koleżanki żony przestały przynosić własne wypieki, które
przedtem kazały wszystkim podziwiać.
Władysław
|