Data: 2008-06-26 18:32:18
Temat: Re: truskawki
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 26 Cze, 19:58, "szomiz" wrote:
> [...]
> Zastanawiam sie jeszcze nad wersja bardziej ekologiczna - zamrozic truskawki
> zmiksowane z cukrem/miodem i przetwarzac dalej w jesienne chlody, jak sie
> regularnie pod kuchnia bedzie palic.
Zmiksuj i zamroź bez cukru.
Moja znajoma tak robi i ma produkt do wszystkiego przez cały rok
(polewy, koktajle, masy do ciast) - no, prócz sezonu;p
Zamraża w pojemnikach po margarynie/maśle.
Inną metodę podała już wcześniej Ikselka: - zasyp cukrem i na drugi
dzień zacznij odparowywać w piekarniku - wyjdzie dżem/konfitury
(zależnie w jakiej temp. będziesz obrabiać).
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.zwijaj.pl/
|