Data: 2007-09-28 21:15:27
Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. pisze:
> Le vendredi 28 septembre 2007 ŕ 10:50:59, dans <fdif9j$o2m$1@news.onet.pl> vous
écriviez :
>
>> Za chwilę będe miała 2,5 kg udziec w domu. Planuję go upiec, ale prawdę
>> mówiąc pierwszy raz mam doczynienia z jagnięciną. Ma ktoś sprawdzony
>> przepis?
>
> Owszem.
>
> Obrac widoczny tluszcz. Lekko posolic i popieprzyc, natrzec neutralnym
> olejem. Wlozyc do dosc nagrzanego piekarnika i piec X x 15 min (X =
> 0,5 kg), aby otrzymac lekko krwista pieczen jagnieca.
>
>
> Ewcia
>
Tak "en nature"??? Jednak dla osoby pierwszy raz próbującej jagnięciny
może to być d.m. mało atrakcyjne smakowo, poza tym mięso jagnięce niby
delikatne i smaczne, ale jednak swój zapaszek ma i marynacie się nie
oprze - na pewno zyskując ;-)
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|