Data: 2006-08-30 20:04:48
Temat: Re: w czym gotujecie powidła śliwkowe?
Od: Waldemar <w...@i...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Barbara schrieb:
> Polskie powidla sa tylko z polskiej sliwki wegierki.. a ta ma jeszcze sporo
> czasu do stanu, w ktorym mozna ja uznac za dojrzala do robienia powidel.
> Nie mowiac o tym, ze nasze prawdziwe powidla sa BEZ !!! cukru.
>
> Najwlasciwsze sliwki na powidla - te prawdziwe, z wegierek - to takie, ktore
> maja podmarszczone konce ..
ale niemieckie czy austriackie powidła też są niezłe. Te najlepsze też
bez cukru (można spotkać), ale większość kupnych zawiera cukier.
> U Rosjan i narodow d. Sojuza tradycja jest robienie przetworow.. tez, niestety,
> powoli ginaca, bo sie mlodym gospodyniom na ogol nie chce.. ale tez faktem jest,
no i owoce są drogie. Droższe niż w Polsce czy innych krajach EU.
> ze istnieja tam specjalne, elitarne szkoly, gdzi edziewczyny ucza sie i
> gotowania i haftowania i sztuk walki ..
> a malo kto o tym wie...
no bez przesady. Szkoły dla wysokourodzonych dziewic są reklamowane w
radiu i telewizji dość często.
Waldek
|