Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wekowanie mięsa Re: wekowanie mięsa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: wekowanie mięsa

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!not-for-mail
From: wiku <s...@r...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: wekowanie mięsa
Date: Fri, 09 Jul 2004 15:19:35 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 21
Message-ID: <ccm61c$66p$1@achot.icm.edu.pl>
References: <cchcm0$npe$1@news.onet.pl> <ccitcv$t9e$1@atlantis.news.tpi.pl>
<cclvf1$4gd$1@korweta.task.gda.pl> <ccm179$mcv$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: gate1n05.rzeczpospolita.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: achot.icm.edu.pl 1089379181 6361 195.8.129.5 (9 Jul 2004 13:19:41 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 9 Jul 2004 13:19:41 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <ccm179$mcv$1@atlantis.news.tpi.pl>
X-Accept-Language: en-us, en
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.4)
Gecko/20030624 Netscape/7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:207180
Ukryj nagłówki



JerzyN wrote:
>
> Mięso należy konserwować w temp. 110-115*C przez 50-100 minut.
> W domowych warunkach jest to praktycznie nieosiągalne

zastanawiam sie nad mozliwoscia wykorzystania frytkownicy z termostatem
i ustawienie termostatu na 115 stopni c.

> Chcąc osiągnąć wyższą temperaturę w garze wsypuje się sól do wody co
> podwyższa temp. wrzenia i umożliwia skrócenie czasu gotowania.

zeby odczuc roznice trzeba by chyba gotowac sol z domieszka wody ;)))
4 lyzki stolowe na litr wody ponosza temperature wrzenia o 0,6 stopnia
c. , jak latwo obliczyc, aby osiagnac temp. 112 stopni c. trzeba by
wsypac 80 lyzek soli do litra wody

pozdrawiam
wiku

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.07 wiku
09.07 JerzyN
09.07 JerzyN
09.07 Katalizator
09.07 Anet
09.07 wiku
09.07 JerzyN
09.07 JerzyN
09.07 JerzyN
10.07 Kot
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"