Data: 2004-10-10 00:08:40
Temat: Re: wolowina po indyjsku
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 10 octobre 2004 ŕ 01:31:17, vous écriviez :
> eM eL wrote:
>> No i potrawy indyjskie czesto uzywaja pieprzu kajenskiego
>> albo czerwonego proszku chili - nalezy uwazac, bo obie przyprawy
>> nawet w malych dawkach ( 1/2 lyzeczki...) dodaja b.duzo "ostrosci" do
>> potraw.
> ===
> 1/2 łyżeczki? Masz platynowe podniebienie, czy zwietrzały kajen?
> Kilka lat temu funkcjonował we Wrocławiu barek prowadzony przez dwóch
> indyjskich(#?@) kucharzy.
Wg tego co piszesz ponizej, to raczej Sri Lanka, w kazdym razie
poludniwe Indie :)
> Lekko zdziwiony tą wodą, nabrałem na widelec pierwszą porcję ryżu - do
> dzisiaj nie potrafię takiego zrobić - potem mięso. I to był koniec
> degustacji. Woda w dzbanku przydała się. W całości. LOL
Ewcia
--
Niesz
|