Data: 2002-04-04 07:26:57
Temat: Re: wygląd biszkopta
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "ulla" <u...@s...com.pl>
co zrobić aby biszkopt po wyjęciu z piekarnika
nie wyglądał jak ścięty stożek.
To znaczy tak - wyrasta pięknie, ale kiedy go wyjmuje to opada lekko, nie
za bardzo, ale góra biszkopta obkurcza się do środka i wygląda to okropnie
a na dodatek tort z takiego biszkopta nie wygląda najlepiej,
ratujcie - jak to obejść
ula
Biszkopt na ogol nieco klesnie w srodku. Jedyna rada jest delikatne obciecie
rantu wokol biszkopta [zakladam, ze pieczesz w tortownicy, jesli po
amerykansku, to chyba rady nie ma].
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|