Data: 2002-06-06 13:18:12
Temat: Re: z czym pic rum baccardi?
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> w
wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@u...fu-berlin.de...
>
> > Piłem w latach 80 rum z Austrii (tak miał na etykiecie) o nazwie
"Spice"
> > i miał on 80%. Nie powiem dobry był, czy ktoś teraz widział gdzieś
taki
> > wynalazek ? Dodam jeszcze, że kosztował niewiele więcej od zwykłej
> > gorzały.
>
> a nie Stroh? Nadaje się na Jagertee, ale tak do picia to smakuje jak,
za
> przeproszeniem, aromat rumowy.
>
> Waldek
To był rok może 86-87 i jedynym rozcieńczalnikiem była "Mazowszanka" +
syrop "Cola" + cytryna - był to wyjątkowy zbytek, piliśmy to jadąc
pociągiem na sylwestra i było to bardzo miłe ;-)
|