Data: 2003-05-21 18:31:25
Temat: Re: zabarwianie zupy cebulowej
Od: Eva MN <e...@i...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jaro wrote:
> Mam problem z zupą cebulową. Zazwyczaj wychodzi czerwona gdyż jednym ze
> składników jest piree z pomidorów. Wcześniej aby zmienić jej kolor na
> brązowawy dodawałem grevy browning. Teraz nie mam do tego dostępu. Czy można
> to zrobić w jakiś inny sposób nie zmieniając przy tym zbytnio smaku?
>
Witam,
po raz pierwszy slysze zeby do zupy cebulowej dodawac puree z pomidorow..
Ja robie zupe cebulowa na rosole i dodaje pod koniec troche czerwonego
wina. Wychodzi lekko brunatny kolor.
Wedlug innej szkoly do zupy cebulowej powinno dodawac sie tylko bialego
wina.
Pozdrawiam,
Ewa MN
|