Data: 2003-05-21 18:59:26
Temat: Re: zabarwianie zupy cebulowej
Od: "monia" <m...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jaro" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bafiqf$e2u$1@news.onet.pl...
> Mam problem z zupą cebulową. Zazwyczaj wychodzi czerwona gdyż jednym ze
> składników jest piree z pomidorów. Wcześniej aby zmienić jej kolor na
> brązowawy dodawałem grevy browning. Teraz nie mam do tego dostępu. Czy
można
> to zrobić w jakiś inny sposób nie zmieniając przy tym zbytnio smaku?
Tak jak rosól,dodając całą cebulę z łuskami, a jeśli cebuli za dużo,
wrzucić same łuski /tak jak na pisanki/, które potem trzeba starannie
wybrać. Nie trzeba ich dużo, żeby zupa przybrała ładny kolor.
|