Data: 2007-09-21 07:00:43
Temat: Re: zupa - jak to sie robi??
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:fcvq51$8q6$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:fcudah$abm$1@achot.icm.edu.pl...
>> Użytkownik "wolim" <w...@i...pl> napisał w wiadomości
>> news:fctqc8$igb$1@news.interia.pl...
>>>
>>> Użytkownik "kris" <k...@g...com> napisał
>>>
>>>> dobra zupa w 5 krokach:)
>>>
>>> Dla leniwych:
>>> 1. Zagotować wodę (ok. 2,5 - 3 l.) z mrożonką warzywną i 4 kostkami
>>> rosołowymi.
>>> 2. Gotować wszystko do zmięknięcia warzyw na wolnym ogniu (ok. 40 min.)
>>
>> Winszuję gotować mrożonkę warzywną 40 (sic!) minut.
>> Ciapa. Straszna. Błe!
>
> Niekoniecznie... zalezy od skladu mieszanki warzywnej
>
>>> Dla mniej leniwych: [ciach]
>>> 2. Gotować wszystko (bez wrzenia!) na wolnym ogniu długo - ja gotuję ok.
>>> 2 godzin.
>>
>> Chyba dla cierpliwych :-)
>>
>
> za to jakie smaczne pozniej :-)
> Fakt, mieso raczej sie juz do niczego nie nadaje, za to wywar pierwsza
> klasa
> Mozna do sloikow wlac i mrozic - bedzie super baza do innych zup na
> przyszlosc.
> Nie piszecie tylko nic o klarowaniu w czasie gotowania wywaru ... ..
sory oczywiscie chodzilo o odszumowanie a nie o klarowanie :-)
choc wywary (po gotowaniu) tez sie klaruje :-)
|