Data: 2007-09-21 06:59:27
Temat: Re: zupa - jak to sie robi??
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:fcudah$abm$1@achot.icm.edu.pl...
> Użytkownik "wolim" <w...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:fctqc8$igb$1@news.interia.pl...
>>
>> Użytkownik "kris" <k...@g...com> napisał
>>
>>> dobra zupa w 5 krokach:)
>>
>> Dla leniwych:
>> 1. Zagotować wodę (ok. 2,5 - 3 l.) z mrożonką warzywną i 4 kostkami
>> rosołowymi.
>> 2. Gotować wszystko do zmięknięcia warzyw na wolnym ogniu (ok. 40 min.)
>
> Winszuję gotować mrożonkę warzywną 40 (sic!) minut.
> Ciapa. Straszna. Błe!
Niekoniecznie... zalezy od skladu mieszanki warzywnej
>> Dla mniej leniwych: [ciach]
>> 2. Gotować wszystko (bez wrzenia!) na wolnym ogniu długo - ja gotuję ok.
>> 2 godzin.
>
> Chyba dla cierpliwych :-)
>
za to jakie smaczne pozniej :-)
Fakt, mieso raczej sie juz do niczego nie nadaje, za to wywar pierwsza klasa
Mozna do sloikow wlac i mrozic - bedzie super baza do innych zup na
przyszlosc.
Nie piszecie tylko nic o klarowaniu w czasie gotoweania wywaru ...
|