Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!uw.edu.pl!not-for-ma
il
From: Marcin Frankowski <a...@a...spam.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia,pl.hum.polszczyzna
Subject: Ser LICHDAMMER
Date: Mon, 14 Aug 2000 23:25:31 +1200
Organization: A poorly-installed InterNetNews reader
Lines: 26
Message-ID: <3...@g...net.nz>
NNTP-Posting-Host: 203-96-130-10.dialup.globe.net.nz
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: h1.uw.edu.pl 966252138 18017 203.96.130.10 (14 Aug 2000 11:22:18 GMT)
X-Complaints-To: u...@h...uw.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 14 Aug 2000 11:22:18 GMT
X-Accept-Language: pl,en,en-US,de-DE,ru
X-Mailer: Mozilla 4.74 [en] (Win95; U)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:32381 pl.hum.polszczyzna:10998
Ukryj nagłówki
Witam szanownych grupowiczów,
Dostałem następujące pytania odnośnie tego sera, a właściwie jego nazwy:
1. Czy ta nazwa budzi jakieś pozytywne bądź negatywne skojarzenia?
2. Czy w Polsce na rynku są inne produkty o podobnej nazwie?
3. Jak ta nazwa nadaje się na nazwę sera?
Mi osobiście w pierwszym odruchu ta nazwa miała wydźwięk neutralny, w
drugim - raczej negatywny (człon ,,lich-'' - skojarzył mi się z czymś
lichym, albo z lichą - co raczej jest kiepskim skojarzeniem w przypadku
sera).
Prosiłbym o szerokie wypowiadanie się w tej sprawie i liczę na dyskusję.
Przepraszam za crosspost, ale zależy mi na dotarciu z pytaniem do możliwie
dużej ilości osób, które mogą coś mądrego powiedzieć.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
--
___
|\ /| | Marcin Frankowski
| \/ | |-- marcinf -at- globe.net.nz
| | | http://www.redrival.com/marcin81/
strona antyspamowa: http://www.redrival.com/marcin81/abuse.html
(uwaga: adres w nagłówku jest antyspamowy, poprawny jest w podpisie)
|