Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.internetia.pl!op
al.futuro.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.ne
ws.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Wigilia i Święta.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
Date: Thu, 22 Nov 2012 12:14:10 +0100
Message-ID: <2...@4...net>
Lines: 67
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.5.198.58
X-Trace: 1353582854 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 26687 83.5.198.58:49737
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:349641
Ukryj nagłówki
Plany, plany... Chyba starczy? - wiadomo, że wszystko własnej roboty...
Miód i wino też :-)
WIGILIA I ŚWIĘTA
================
Szynka domowa
Schab wędzony
Boczek pieczony rolowany
Kiełbasa swojska
Pasztet mój
Foie gras
Przystawka z łososia i awokado
Śledzie zwykłe
Sledź w śmietanie
Kulki serowe z ziołami i czosnkiem w oliwie
Terrina rybna
Karp w galarecie
Rybki smażone w occie
Kapelusze podgrzybków smażone w cieście
Jajka faszerowane łososiem
Jajka w majonezie
Sałatka jarzynowa
Sałatka ziemniaczana do śledzi
Pomidory zielone z oliwkami i chilli na ciepło
----------------------------------------------
Zupa grzybowa / barszcz czerwony
Paszteciki półfrancuskie
Pierogi z grzybami i kapustą
Kapusta z grochem
Kasza pęczak z grzybami
Kutia
--------------------------------------------------
Białe wino
Miód pitny
Kompot z suszonych owoców
Podpłomyki do kulek serowych
Chałka
Makowiec drożdżowy
Piernik na miodzie a la keks
Tymbark
Sernik z brzoskwinią i bezą
Strudel z sosem waniliowym
Semifreddo z chałwą
-----------------------------------------------
Kaczka z miodem i jabłkami
Jagnięcina pieczona
Bigos
Rosół
Flaki w rosole
----------------------------------------------
Chrzan
Prawdziwki marynowane osobiście zbierane
Borówki, żurawina
Ćwikła z chrzanem
Sos tatarski
Ogórki diabelskie
Śliwki w occie
Dynia a la pomarańcza
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|