From: "XXL" <X...@a...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Zakalce
Date: Fri, 25 Aug 2000 20:09:19 +0200
Lines: 22
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
NNTP-Posting-Host: pa192.jeleniag.ppp.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pa192.jeleniag.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <39a6b575$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 25 Aug 2000 20:05:41 +0200, pa192.jeleniag.ppp.tpnet.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.trz
ebnica.net!news.k.pl!news.vogel.pl!pa192.jeleniag.ppp.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:32870
Ukryj nagłówki
Witam bardzo serdecznie,
Podczytuje wasza grupe juz od dluzszego czasu i chcialabym skorzystac z
Waszej rady.
Moze to banalny problem, ale czy ktos moglby mi wyjasnic "istote" zakalca.
Od jakiegos czasu ciasta owocowe wychodza mi tylko z zakalcem (czasem sie
trafi bez). Ogolnie to wypieki udaja mi sie dobrze, a tu nagle te zakalce.
Mam kuchenke elektryczna i z nawiewem i zupelnie nie wiem co moglo by byc
przyczyna owych zakalcow. Zazwyczaj pieke ciasta "z nawiewem". Kuchenke
posiadam od roku i raczej nie jest zla. bardzo prosze o jakies sugestie
pozbycia sie tego paskudztwa, bo moj mezus straci do mnie caly szacunek.
A propos tych kuchenek elektrycznych+nawiew, jaka funkcje wybierac do
pieczenia? Mam instrukcje, ale niestety brakuje w niej dobrych rad, a sa
tylko suche dane technicze.
Bede bardzo wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam
Sylwia
|